Baschet Club Stomart Eagles Iași

“Cei mici își doresc cu ardoare să marcheze la coș. Așa ne dorim și noi să le marcăm viețile: cu disciplină, succes și sănătate. Să-i învățăm valorile sportului!”

Asociația Club Sportiv Sto-Mart din Iași a luat ființă în anul 2012, aceasta având ca obiective selecția, pregătirea, organizarea și administrarea activităților sportive proprii pe mai multe ramuri și participarea în competiții de nivel local, regional, național și internațional.

În doar 5 ani de existență, au reușit să înscrie peste 400 de practicanți, să contracteze 6 săli de sport. Pe lângă toate acestea, au înființat și organizat 4 ani la rând Campionatul Regional de Baschet Stomart, Cupa One Day, Summer Camp – Borsec, evenimente caritabile și au participat la numerose evenimente din țară destinate micilor baschetbaliști.

Este singurul club de baschet privat din regiunea Moldovei care s-a calificat la turneul semifinal la categoria U13 de la prima apariție pe scena campionatelor naționale. În prezent au câte o echipă care participă în Campionatul Național de Baschet Masculin, categoria Under 13 și Under 14 cu rezultate deosebite până la această fază de calificare.

Misiune,

Se doreşte obţinerea de performanţe în domeniul baschetului, însă nu din considerente competitive, ci cu scopul de a institui disciplina mentală şi independenţa copilului aflat în plin avânt educativ.

Viziune,

Prin abordarea aleasă, își doresc ca ceea ce îi învață pe copii să continue şi dincolo de lecţiile oferite în cadrul clubului. Încearcă să instituie consecvenţa şi acea corespondenţă dintre viaţă şi baschet, astfel încât principiile sănătoase din sport să devină nişte repere după care copilul şi viitorul adult să se ghideze.

Valori,

Tăria, disciplina şi bărbăţia sunt valori esenţiale, dar la fel sunt şi vigilenţa continuă a trupului şi a minţii, vitalitatea şi pofta de viaţă în vederea întreprinderii de lucruri productive atât pentru sine, cât şi pentru societate.

LEAVE COMMENT