3

De ce mergem în tabere internaționale educative?

Trăim într-o lume a internetului. Și asta nu poate contesta nimeni. Trăim într-o societate  în care, deși oferă mai multe posibilități de comunicare ca oricând, copiii sunt tot mai puțini sociabili. Școala continuă să fie un mediu de învăţare centrat pe profesor şi pe materiale didactice tipărite. Acasă, copiii petrec ore întregi în fața calculatoarelor, într-o lume virtuală aparent atrăgătoare, însă realmente foarte nocivă. Petrecerea timpului liber prin joacă, în aer liber, care să dezvolte creativitatea, abilitățile de comunicare, spiritul de independență, simțul de răspundere, este foarte limitată. Toate aceste lipsuri nu fac decât să ducă la autoizolare și egocentrism.

Vă invităm, mai departe, să  parcurgem câteva motive pentru care să susținem formarea educativă, emoțională și intelectuală a copiilor printr-o modalitate modernă și creativă. Și anume, participarea la tabere de vară internaționale.

Dezvoltarea personalității

Taberele reprezintă un mediu proprice pentru copii, în ceea ce privește modelarea abilităților și dezvoltarea punctelor forte ale personalității lor:

  • independența, auto-evaluarea. Tabăra este locul perfect pentru practicarea luării deciziilor pentru ei înșiși, fără ca părinții și profesorii să-i călăuzească. Gestionarea alegerilor zilnice în condiții de siguranță este cea mai bună modalitate de a stimula independența.
  • încrederea de sine, convingerea că pot face față unor provocări sau persoane noi și diferite. Taberele ajută copiii în construirea unei încrederi mai mari și a unei stime de sine prin faptul că anulează competițiile școlare și sociale din viața de acasă.
  • abilitățile de comunicare în vorbire, ascultare și prezentarea de argumente eficiente într-o varietate de contexte diferite.                                                              

                                                 Tabără SUA – HAWAII

Conștiință culturală

Taberele oferă abordarea corectă a conștiinței culturale în care toți sunt pe picior de egalitate. Copiii vor deveni capabili să relaționeze cu alți copii internaționali, fapt care le va permite acestora o integrare maximă, o introducere reală a unor culturi și mentalități diferite. Înțelegerea și cunoașterea culturilor și oamenilor din diferite colțuri ale lumii sunt unele dintre principalele scopuri ale agenției „International Summer Schools Education”. Copiii se întâlnesc în tabere cu alți copii străini, de diferite naționalități, iar importanța conștientizării culturilor diferite este unul dintre motivele pentru care aceste tabere devin unice.

Tabăra din Japonia este una dintre recomandările noastre pentru cei curajoși și dornici de tot ce este nou.

                                               Tabără Japonia – FUKUOKA

Dezvoltarea abilităților lingvistice

Copiii participă la cursuri de limbi străine în clase multinaționale cu profesori calificați și, implicit, la activități de studiu dinamice și interactive, performante, centrate pe nevoile elevilor – lucru care îi va ajuta în activitatea lor viitoare academică și profesională.

International Summer Schools Education oferă, pe lângă taberele educaționale pentru copii, și cursuri de limbă pentru adulți si traininguri pentru profesori. Niciodată nu este prea târziu să înveți o limbă străină, motiv pentru care vă recomandăm cursurile de limbă din Anglia, Germania, Spania, Italia, Franța, Rusia și Japonia.

                         Tabără Anglia – Dover – DUKE OF YORK SCHOOL

Identificarea oportunităților

Taberele oferă copiilor posibilitatea de a se implica în activități pe care nu le-ar desfășura în mod normal la școală, ceea ce le deschide mințile la diferite opțiuni încă de la o vârstă fragedă,  încurajându-i să știe că nimic nu este imposibil și că toate opțiunile sunt disponibile pentru ei.

International Summer Schools Education recomandă, pentru identificarea oportunităților,  taberele academice cu dezbateri, care pot dezvolta copiilor o gândire analitică.

                           Tabără Anglia – Londra – DULWICH COLLEGE

Pauză de la tehnologie

O pauză de la televizor și de la telefoane le permite copiilor să își redescopere puterile creative și să se implice în lumea reală. Acestea sunt două criterii vitale în formarea unor viitori lideri ai societății. Să devină capabili să se deconecteze de la tehnologie este aproape un progres în sine pentru copiii care cresc obișnuiți cu ea.

International Summer Schools Education oferă prin intermediul taberelor educaționale posibilitatea tinerilor de a-și petrece timpul liber în mod contructiv prin activități de recreere în natură și socializare cu cei din jur.

                              Tabără Anglia – Bath – PRIOR PARK COLLEGE

Prieteni noi

Tabăra este locul unde copiii își pot face prieteni pe viață. Eliberați de așteptările sociale care îi presează la școală, tabăra îi încurajează pe copii să se relaxeze și să lege prietenii cu ușurință.

                                                    Tabăra Franța – PARIS

Mișcare

Copiii își petrec mare parte a timpului făcând mișcare în timpul participării la diverse tipuri de activități și competiții constructive. Au ocazia să practice sporturi diferite la care sunt amatori sau poate chiar profesioniști: înot, baschet, tenis, cățărare, schi, volei, badminton, echitație, tenis de masă. Pot face plimbări în natură, desen, teatru, dans, karaoke sau artă și pot învăța diverse meșteșuguri. Toate aceste activități nu doar că îi pun în mișcare, dar le dezvoltă creativitatea și îi ajută să-și descopere pasiuni sau talente.

International Summer Schools Education susține educația sportivă și recomandă taberele tematice pentru dezvoltarea pasiunilor extracurriculare sportive.

                                     Tabăra Anglia – DEAN CLOSE SCHOOL

Iată deci câteva argumente puternice pentru a decide înscrierea copilul la o tabără de vară internațională. Pentru a putea afla mai multe despre un astfel de program educativ, solicitați o ofertă detaliată de la agențiile de turism specializate în acest sens.

În Iași, agenția International Summer Schools Education vă stă la dispozitie cu oferte de tabere internaționale pentru anul 2018, organizate atât în plan european (Marea Britanie, Germania, Franța, Spania), cât și în țări precum SUA, Canada, Japonia, China, Rusia sau Africa de Sud.

LEAVE COMMENT