6 motive pentru a alege o tabără internațională

6 motive pentru a alege o tabără internațională

1. Vei învăța sau vei reuși să stăpânești o limbă străină

Studiul în străinătate sau într-o școală internațională accelerează fluența în vorbirea, citirea și scrierea unei limbi străine, oferind elevilor posibilitatea de a-și perfecționa abilitățile lingvistice în sala de clasă și prin interacțiunea cu colegii multilingvi.

Astfel, vei căpăta fluență în mai multe limbi și te vei pregăti, din punct de vedere academic, pentru studii viitoare într-o altă limbă.

2. Vei experimenta diferite stiluri educaționale

Majoritatea școlilor internaționale oferă programe care sunt recunoscute în întreaga lume, cu toate acestea, fiecare țară are propriul său sistem de învățământ.

Ieșind din zona lor de confort, vei fi ajutat să te adaptezi într-un mediu de învățare nou, dar favorabil. Această experiență timpurie îți va fi de folos în viitor, deoarece vei fi mai adaptabil la locul de muncă, dezvoltând încrederea de a face față noilor provocări și capacitatea de a te adapta la diferite stiluri de management.


3. Vei descoperi mai multe culturi

O experiență internațională permite elevilor extinderea viziunii asupra lumii și dezvoltarea conștientizării interculturale, precum și mentalitatea internațională, prin îmbunătățirea înțelegerii diferitelor culturi, perspective și puncte de vedere.



Interacționând cu profesori și elevii din medii și educație diferite, vei prețui povestea unică a fiecăruia și vei dezvolta o abordare mai holistică a experiențelor de viață, atât la școală, cât și în viitor. Îți vei dezvolta încrederea în sine, conștiința de sine și capacitatea sporită de a te adapta la diverse medii și perspective, obținând beneficii pe termen lung.

4. Îți vei dezvolta o rețea globală de prieteni și conexiuni 

Atât în ​​sala de clasă, cât și în afara ei, o experiență de educație internațională îți va permite să dezvolți prietenii și să construiești relații de durată cu întreaga comunitate școlară și nu numai.

Dezvoltarea și menținerea unei rețele de prietenii sau relații profesionale cu oameni din întreaga lume este, fără îndoială, o experiență îmbogățitoare de viață. Cu cât rețeaua este mai largă, cu atât este mai mare probabilitatea să fii expus la oportunități interesante de carieră și sociale.

5. Vei descoperi lumea

Educația internațională oferă o gamă largă de experiențe interesante pentru a vedea și înțelege lumea prin călătorii, implicarea cu școli din alte țări și formarea de conexiuni cu oameni din întreaga lume.

Evenimentele organizate care sărbătoresc diferite obiceiuri, bucătării, sărbători și multe altele fac parte din viața de zi cu zi a școlii. Expunerea la aceste activități este intrinsecă dezvoltării unui student internațional.

https://issedu.ro/marketing/articol-2.jpeg

6.  Vei identifica oportunități pentru dezvoltarea leadershipului

Prin activități co-curriculare, programe academice de călătorie și inițiative de servicii comunitare, școlile internaționale oferă o gamă largă de oportunități elevilor de a dezvolta abilități de conducere și de a contribui la societate, la nivel local și global. Vei fi încurajat să-ți folosești cunoștințele și talentele pentru a avea un impact în lume și a conduce schimbarea.

 

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.