Tu ce faci vara asta?

Tu ce faci vara asta?



Odata cu trecerea timpului am inceput usor usor sa ne adaptam la noua viata impusa de pandemia de coronavirus, munca a devenit din ce in ce mai mult online, cumparaturile le facem de multe ori si pe ele online, ba chiar si iesirile cu prietenii au mai des loc pe Zoom decat in real in ultimele luni.

Insa odata cu venirea verii se simte relaxarea in aer, fie ca vorbim de Romania, Uk sau Statele Unite lumea s-a cam plictisit de carantina si pune presiuni pe autoritati sa relaxeze masurile impuse pentru a incetini pandemia. Asa ca observam usor usor cum se deschid toate tarile, unele in ritm mai alert decat altele.Asadar este foarte probabil ca vara lui 2020 sa ne permita sa iesim din case si sa ne bucuram de multe din activitatile pe care le consideram normale vara trecuta. 

Un domeniu insa va fi cu siguranta afectat in continuare: Turismul. Fie ca vorbim de vacantele anulate, de planurile amanate sau de biletele de avion reprogramate, am simtit cu totii anul asta oprirea turismului la nivel mondial. Chiar si cu noile relaxari, calatoriile de grup peste hotare vor fi cu siguranta un subiect pe care multi il vor evita in vara anului 2020.  

Dar daca nu putem nici noi nici copiii sa mai plecam fizic in vacante nu trebuie sa ne demoralizam intrucat exista variante prin care putem calatori in mediul virtual si totodata sa controlam putin calitatea informatiilor la care au acces copiii nostri. 

Astfel, noi am decis sa ne axam pe conceptul de tabere online, 4 ore pe zi, dimineata sau seara, de luni pana sambata unde copiii au acces la educatie si plimbari virtuale in destinatiile preferate. Incercam astfel sa rezolvam doua probleme cotidiene cu care se confrunta copiii in noul context: lipsa posibilitatilor de a calatori impreuna cu prietenii lor si calitatea slaba a informatiilor online la care acestia sunt expusi.

Astfel, ne dorim sa fructificam timpul deja petrecut in fata ecranelor si sa oferim copiilor dumneavoastra o alternativa educationala si sanatoasa pentru mintea lor si, totodata, sa le tinem atentia captata 4 ore pe zi, oferind astfel si pentru dumneavoastra cateva ore de binemeritata relaxare. 

Ne bucuram daca v-am facut curiosi si va invitam cu drag sa explorati taberele noastre online, cu profesori nativi, calatorii virtuale si activitati specifice pasiunilor individuale ale copiilor.

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.