Ce poți face într-o tabără educațională internațională?

Ce poți face într-o tabără educațională internațională?


Atunci când părinții își lasă copiii să plece într-o tabără educațională, aceștia sunt curioși nu doar despre desfășurarea orelor de curs, dar și despre întreg programul lor de activități stabilite în afara acestor principale ore de studiu. În acest scop, ne-am propus să răspundem întrebărilor povestind despre ce poate face un copil într-o tabără internațională, pe lângă învățarea unei limbi străine – ca obiectiv fundamental.

Copiii sunt adesea, o sursă inepuizabilă de energie, voie bună și curiozitate, printre altele. Este primordial pentru ei să învețe să pună întrebări și să știe cât de important este să li se răspundă, astfel încât misterele despre lumea înconjurătoare să se risipească treptat, iar ei să devină mai conștienți și mai încrezători în sine datorită felului în care cunoașterea îi face să se simtă. De aceea, jocurile și activitățile din taberele educaționale internaționale sunt gândite potrivit vârstelor și intereselor copiilor.

Activitățile în care sunt implicați copiii diferă în funcție de:
 • Particularitățile geografice, culturale și sociale ale orașului și țării în care este organizată tabăra;

 • Specificul și tematicile taberei: de exemplu, învățarea unei limbi străine și practicarea unui sport.

 
Prin urmare, în tabere, copiii sunt ajutați să se integreze în grup și să se cunoască mai bine atât pe ei înșiși, cât și pe colegii lor, pe de o parte, prin activități dinamice precum: jocurile de volei, de tenis, jocurile de masă, excursiile cu canoe sau jocurile de rezolvare a misterelor. Pentru momentele de după jocuri, zilele de tabără se pot încheia prin adunări în jurul unui foc de tabără unde copiii spun povești, glume sau învață cântece unii de la ceilalți sau printr-o seară de film ori de karaoke. În unele tabere, copiii sunt antrenați în activități artistice, cum ar fi desenul și artele plastice sau în activități sportive precum fotbalul, dansul sau exercițiile de gimnastică. În același timp, cele mai multe campusuri sau hoteluri dispun de grădini proprii sau sunt situate în apropierea unor parcuri, astfel că elevii se pot relaxa în atmosferă exterioară.

Dincolo de activitățile a căror desfășurare are loc în incinta școlii/campusului/hotelului, în funcție de destinație, aproape fiecare tabără prevede și o serie de excursii/vizite la cele mai apreciate puncte turistice ale zonei. De obicei, copiii – însoțiți de profesori și colegi în taberele de grup sau de un îndrumător al campusului și de colegi internaționali în taberele individuale – vizitează orașe, muzee de prestigiu, plaje din proximitate, castele, stadioane sau diferite alte locuri ce prezintă interes, în genere, pentru turiști.

Așadar, deși scopul esențial al taberelor educaționale internaționale este cel al studierii unei limbi străine și, pe lângă acest fapt, al deprinderii de noi abilități sau al descoperirii de pasiuni, menținerea entuziasmului și bucuriei copiilor pe tot parcursul șederii în tabără ține și de activitățile extra. Dorința de a-i vedea încântați în timpul vacanței lor de vară și surprinși constituie unul dintre motivele pentru care programul include și activități distractive, menite să întregească programul de tabără al micuților.

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.