conditii-calatorii-uk-copii-din-22.11.21

conditii-calatorii-uk-copii-din-22.11.21

Regulile de călătorie spre Anglia, simplificate pentru copii!

Începând din 22 noiembrie 2021!

 
De luni, 22 noiembrie 2021, ora 4:00, regulile pentru copii nu vor mai depinde de locul lor de reședință. Regulile care se aplică în prezent copiilor rezidenți în Marea Britanie sau într-o țară care necesită dovadă de vaccinare se vor aplica tuturor copiilor.
Ce înseamnă asta pentru copiii care călătoresc în Anglia?
Guvernul a simplificat regulile de călătorie pentru toți copiii sub 18 ani care vin în Anglia. Începând cu 22 noiembrie 2021 vor fi tratați la granițe ca fiind complet vaccinați și vor fi scutiți de cerințele de autoizolare la sosire, testarea în ziua a 8-a și testarea înainte de plecare.
Ce vor avea de făcut copiii înainte să ajungă în Anglia?
Copiii nu vor fi nevoiți să își facă un test Covid-19 înainte de plecare. Vor trebui doar să completeze formularul de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form) și să-l prezinte la aeroport, la plecare.
Ce vor trebui să facă copiii când ajung în Anglia?
Copiii vor trebui să facă un test în ziua a doua, în termen de 48 de ore de la sosire. Testul poate să fie PCR (reacție în lanț a polimerazei) COVID-19, fie un test cu flux lateral. Testul trebuie rezervat în prealabil - iar numărul de referință al rezervării trebuie declarat în formularul de localizare a pasagerilor.
Măsura se aplică, de asemenea, și celor cu vârsta peste 18 ani?
Da și nu. La momentul scrierii articolului (12 noiembrie 2021), adulții care călătoresc și sunt complet vaccinați și au certificate de vaccinare dintr-una din cele 135 de țări și teritorii aprobate, nu trebuie să facă testul înainte de plecare, nici testul din ziua a 8-a și nici să se autoizoleze la sosire. În schimb, călătorii de peste 18 ani vor avea nevoie să facă un test în ziua a 2-a de la sosire, adică în termen de 48 de ore. Testul poate să fie PCR (reacție în lanț a polimerazei) COVID-19, fie un test cu flux lateral. Testul trebuie rezervat în prealabil - iar numărul de referință al rezervării trebuie declarat în formularul de localizare a pasagerilor.
Vaccinurile aprobate pentru călătorii adulți sunt:
•        Pfizer BioNTech
•        Oxford AstraZeneca (including Covishield) 
•        Moderna 
•        Johnson and Johnson
Începând cu 22 noiembrie 2021, vor fi incluse și:
•        Sinovac 
•        Sinopharm Beijing 
•        Covaxin.
Călătorii adulți, care nu sunt vaccinați cu niciunul dintre vaccinurile de mai sus, vor trebui să facă un test Covid-19 înainte de plecare, un test în a doua zi de la sosire, un test în a 8-a zi și să se autoizoleze pentru 10 zile, la sosire în UK.
Reamintim faptul că aceste reguli de călătorie se referă doar la călătoriile efectuate către Anglia. Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord nu au publicat încă îndrumările.
Vă așteptăm din nou în 2022 în taberele noastre desfășurate în Anglia!

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.