CATE a ajuns la cea de-a 6-a ediție

CATE a ajuns la cea de-a 6-a ediție

CATE a ajuns la cea de-a 6-a ediție

Între 16-20 noiembrie 2020 a avut loc cea de-a șasea ediție CATE, evenimentul organizat de International Summer Schools Education, în cadrul căruia profesori britanici nativi au ținut workshop-uri de perfecționare a abilităților lingvistice pentru profesorii de limba engleză din România. Acronimul evenimentului provine de la Creative Approaches to Teaching English, tocmai pentru că abordarea se dorește a fi creativă; un dialog relaxat între profesori, care să aducă îmbunătățiri în predare nu numai ambelor părți, ci și unei a treia – evident reprezentată de către elevi și studenți.

Program și viziune CATE

În mod obișnuit, acest eveniment presupunea întâlniri fizice, dar 2020 a însemnat o schimbare de format. Din cauza pandemiei de coronavirus, ediția a 6-a a avut loc pe platforma online Zoom a agenției International Summer Schools Education. Training-ul internațional susținut de către profesorii britanici a constat în workshop–uri cu temele: A Fresh Look at teaching Prepositions și Developing the use of critical thinking in the modern classroom. Între invitații speciali ai evenimentului s-au numărat Philippa Lim și Shiralee Matthews, profesoare cu experiență de peste 20 de ani în învățământ, predând limba engleză la nivel experimentat în mai multe continente ale lumii. De asemenea, un partener-cheie în desfășurarea CATE a fost renumita școală din Marea Britanie, Churchill House, cu o experiență de 50 de ani în predarea cursurilor de limbă engleză de înaltă calitate. În cele cinci zile de CATE, dialogul s-a purtat cu cadre didactice din Brăila, Timișoara, București, Ploiești, Cluj și Iași. Un număr de 500 de profesori iau parte în fiecare an la acest eveniment de perfecționare, anul acesta aducând online peste 600 de profesori de limba engleză din întreaga țară. „Acest eveniment a devenit o tradiție și toți profesorii îl așteaptă cu nerăbdare”, „O abordare inedită și training-uri relevante și consistente” sau „Teme de discuție bine documentate, materiale actualizate și o abordare interactivă care stimulează autodidactismul” sunt doar câteva dintre mărturiile celor care au participat la eveniment. Dacă nu ai participat încă, dar îți dorești, ne poți contacta pentru mai multe detalii.

Profesori pregătiți = elevi pregătiți

Întrucât profesorii au contactul cel mai direct cu elevii și un control considerabil asupra a ceea ce este predat, precum și a climatului de învățare, îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesorilor prin dezvoltarea profesională este un pas esențial în îmbunătățirea performanțelor elevilor. Pentru a putea livra conținut actualizat și de calitate, profesorii au nevoie de pregătire și abilități speciale, nu doar de o bună educație generală. Este important să examinăm veridicitatea concluziei că profesorii bine pregătiți sunt echivalenți cu predarea de înaltă calitate. Educația este un proces care nu încetează niciodată și cu siguranță nu are o adresabilitate doar pentru elevi și studenți. În relația profesor-elev are loc un schimb reciproc și constant de cunoștințe, idei, viziuni și este nevoie ca ambele părți să fie active, deschise, cu orizont larg în gândire pentru ca livrarea bagajului educațional să fie una de calitate.

Este esențial să identificăm ce caracteristici specifice ale cadrelor didactice contribuie la rezultatele de succes ale elevilor. Aceste informații pot fi utilizate pentru a ajuta la determinarea unui mod mai bun de educare și susținere a profesorilor. Predarea de înaltă calitate este crucială pentru succesul în educația elevilor, iar realizările academice ale acestora au, de cele mai multe ori, legătură cu caracteristicile specifice ale predării.

Cine este și ce face ISS EDU

International Summer Schools Education (ISS EDU) are o experiență de 9 ani în organizarea de tabere, cursuri și programe speciale, ce au ca miză susținerea educației. Fie că este vorba de elevi, studenți sau profesori, gama largă de programe își propune să le stimuleze și perfecționeze abilitățile, contribuind astfel la atingerea scopurilor personale și profesionale ale participanților. Orice posibil participant la diversele evenimente propuse de ISS EDU beneficiază de consultanță pentru identificarea celui mai potrivit program, adaptat necesităților și priorităților sale.

Taberele educaționale de vară sau diversele programe de cursuri sunt concepute în așa fel încât să conțină experiențele necesare producerii unei schimbări în viziunea participantului. Cunoașterea unor locuri, culturi și oameni noi și schimbul internațional de experiență vor constitui un profund impact asupra dezvoltării personale și modului în care este percepută lumea înconjurătoare.

Răspunsul profesorilor, elevilor și părinților la evenimentele ISS EDU ne-au alimentat motivația de a continua activitatea de susținere a educației prin călătorit, experiență internațională și instruire în parteneriate cu școli prestigioase și profesori cu experiență ce îi recomandă drept adevărate repere de verticalitate.

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.