Pasionat de filme? Învață engleza fără subtitrare la... Hollywood

Pasionat de filme? Învață engleza fără subtitrare la... Hollywood

Când ne gândim la California, ne imaginăm fără doar și poate plaje însorite, palmieri sau surfing. Totodată, e posibil ca mintea să ne fugă spre Google, Silicon Valley și ale sale ”incubatoare” de tehnologie a informației, iar unii dintre noi, mai nostalgici, ne vom aminti probabil de Sunset Beach. Mai puțini, însă, ne-am gândi la Los Angeles ca destinație pentru o tabără educațională de limba engleză, unde elevii ar îmbina utilul cu plăcutul și cursurile cu excursiile. 


Florina Angheluță, profesoară de limba engleză la Centrul Lingvistic “Twinkle Star” le-a propus elevilor săi o tabără de două săptămâni în Statele Unite ale Americii, unde ar putea face exact aceste lucruri. Cu o experiență de peste 20 de ani în predarea limbii engleze, doamna Angheluță participă anual cu proprii elevi la tabere naționale și internaționale, încurajându-le drept metodă de fixare și îmbunătățire a aptitudinilor lingvistice:

“O tabără internațională are enorm de multe beneficii. 

În primul rând, participanții își îmbunătățesc nivelul de limbă, participând la cursuri și interacționând cu vorbitori nativi. În al doilea rând, ajung să cunoască o cultură și o civilizație complet diferită de cea a țării din care provin. Prin numeroasele excursii organizate pe parcursul șederii în respectiva țară află o mulțime de informații inedite despre locațiile vizitate, despre bucătăria locală și despre locuitorii din zonă.” 
 

În ultimii ani, alături de International Summer Schools Education, doamna profesoară a participat la diverse tabere educaționale în Marea Britanie, însă pentru această vară a ales ineditul și – la sugestia elevilor – a fost îndrumătorul unui grup nicăieri altundeva decât pe coasta vestică a SUA, la California State University, în Los Angeles. Și după cum ne relatează cu amabilitate, a fost o alegere nemaipomenit de bună: 

“Am ales o tabără în Statele Unite pentru anul acesta deoarece este o destinație mai puțin obișnuită, la care nu are toată lumea acces. Având mulți elevi adolescenți, pasionați de filme, Los Angeles a fost cea mai bună alegere. (...)

Programul taberei este făcut în așa fel încât să fie cât  mai potrivit pentru toată lumea. Se începe cu o zi de activități lejere, ca să aibă toți participanții timp să se acomodeze cu diferența de fus orar și cu clima, iar zilele de curs alternează cu excursiile, în așa fel încât să nu fie două zile la fel. (...)

Destinațiile pentru excursii sunt alese în așa fel încât să prezinte instantanee cât mai diferite din ce are America de oferit, de la muzică la filme, de la istorie la cultură, de la ocean, la parcuri de distracție celebre. Inclusiv mâncarea pe care copiii o servesc la cantină are preparate tipic americane; toate aceste lucruri contribuind la o imersiune completă în <<the American way of life>>.”

Desigur, excursiile au fost cele mai frumoase momente pentru elevi:
 

“Copiii mei au apreciat cel mai mult excursiile: odată la două zile am fost în excursii la Venice Beach, la Griffith Observatory, la Getty Museum și nu în ultimul rând la Universal Studios și Hollywood.” 
 

Întregul grup a declarat la unison că ar reveni cu drag în California, iar noi îi credem pe cuvânt – ne-ar face mare plăcere o astfel de experiență:
 

“Organizatorii taberei sunt oameni cu experiență, care știu să facă așa cum e mai bine pentru participanți. Membrii staff-ului sunt incredibil de amabili și de politicoși, punând mereu pe primul loc experiențele pozitive. Comunicarea a fost extrem de facilă (...)

Aș recomanda cu toată căldura tabăra, fiind o experiență extrem de plăcută! 

Copiii mei au legat prietenii foarte frumoase cu tineri din Brazilia, din Rusia, din Vietnam, din Kazahstan, din Turcia sau Franța; au văzut locuri incredibile și s-au bucurat pe deplin de experiența americană. Aș reveni cu drag și anul viitor în mijlocul acestor oameni!” 

 
 Îi mulțumim doamnei profesoare pentru relatări, iar dacă vă face cu ochiul o plimbare la Hollywood sau o partidă de volei direct pe Venice Beach, mai multe informații despre tabără veți putea găsi aici.

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.