Nevoia de cunoaștere ca pas în procesul dezvoltării

Nevoia de cunoaștere ca pas în procesul dezvoltării


Copil
ăria. Intervalul de timp în care totul – de la transformarea naturii odată cu fiecare anotimp până la curiozitatea de a vedea cum se construiește o figurină din piese de lego – devine un teren fertil, de explorat pentru copii. Cu fiece nouă întâmplare la care iau parte, copiii desprind din miezul ei tot ce consideră că le-ar rămâne util. Rețin date, informații, se gândesc la cele văzute ori auzite și apelează la sursa lor principală de răspunsuri – adultul - atunci când n-au fost lămuriți
.

Curiozitatea și instinctul de a ști sunt conservate și mai bine odată ce fiecare copil începe să meargă la școală. În cadrul unei unități de învățământ, devenind parte a unui grup care învață în același timp unele noțiuni, care descoperă și află despre cum funcționează lumea, exercițiul absorbției informației este antrenat în fiecare zi. La fel și curiozitatea, devenită la maturitate o nevoie. Nevoia de a ști pentru a exista. Dorința de a cunoaște îndeaproape știința, limbile străine, științele exacte ori artele apare sub o firească participare a copiilor la descoperirea treptată a acestor domenii în școală ori în afara ei. 

Putem privi imaginar curiozitatea ca pe un copac ale cărui rădăcini se extind și se hrănesc din nutrienții solului. În mediile din afara școlii – tabere, excursii, workshop-uri etc. – rădăcinile curiozității cresc și se întrepătrund. Copiii, față în față cu o experiență proaspătă, își concentrează energia și dorința de a cunoaște asupra ei. Astfel, această curiozitate naturală este alimentată de evenimentele, descoperirile, faptele de natură educațională cu care cei mici iau contact. 

La ISS EDU, lumea și multitudinea sa de culturi reprezintă un glob în care se găsesc infinite taine. Unul mai revelator decât altul, misterele lumii pălesc dacă nu sunt explorate de către cei mai perseverenți dintre vânători: copiii!

Vizitează site-ul nostru să vezi ce tabere internationale am pregătit pentru sezonul de toamnă, dedicate copiilor și nevoilor educaționale ale acestora!


Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.