Ramsgate – tabăra unde ești englez

Ramsgate – tabăra unde ești englez


Experiența la familii este unică, recomand alegerea acestui tip de cazare prin care elevii pot trăi, vorbi și chiar… dormi englezește.

De mai bine de două săptămâni, elevii din întreaga țară zburdă în vacanța de vară. Școala s-a terminat, educația, însă, niciodată: mulți dintre aceștia au ales să participe în tabere de vară cu diverse tematici, pentru a-și dezvolta practic aptitudinile într-un mediu informal, sau pur și simplu pentru a călători, comunica și închega noi prietenii. Desigur, participanților la taberele educaționale din străinătate li se adaugă un atu: studiul și comunicarea într-o limbă străină cu vorbitori nativi – un lucru greu de înlocuit acasă. Iar pe lângă toate acestea, elevii din taberele educaționale organizate de noi în această vară se pot bucura de o experiență completă, inedită și unică a culturii locale, având opțiunea de a se caza la familii, în regim homestay.


Acest tip de cazare a devenit din ce în ce mai popular în turismul internațional, câștigând teren în ultimii ani datorită legăturilor permanente ce se creează între vizitatori și gazde, precum și a oportunității de a ”gustCu atât mai mult cu cât la vârsta elevilor – una a formării psihologice și a maturizării emoționale – un astfel de schimb cultural are un impact numaidecât pozitiv” într-un mod original din modul de viață a localnicilor. 

Elevii din primul grup de vară deja s-au întors din Marea Britanie, unde au petrecut o săptămână în sânul unor familii engleze și ne-au oferit câteva impresii despre cum a fost. Cu toții de la unul dintre cele mai prestigioase licee din Brăila, Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, aceștia au mers împreună cu profesoara lor de limba engleză în tabără la Ramsgate, un orășel-port idilic de la Canalul Mânecii. Îndrumător și elevi deopotrivă au fost primiți cu brațele deschise în căminele unor localnici, devenind ”parte a familiei”.


Tot împreună au participat și la cursurile și activitățile din tabără, de la turul orașului la mesele zilnice. Desigur, cele mai apreciate au fost excursiile: elevii au admirat vitraliile de la Catedrala Canterbury, s-au fotografiat peste tot prin oraș, au fost la ”vânătoare” de suveniruri apoi, cu doamna profesor și căștile de protecție la purtător, au explorat faimoasele galerii de tuneluri ale orașului. ”Cireașa de pe tort” a fost, fără doar și poate, excursia de o zi întreagă în Londra, pe care au străbătut-o pe apă și pe uscat – de la undele Tamisei la Palatul Buckingham și de la St. James’ Park la Greenwich și National Gallery. O cină caldă și consistentă, gătită cu drag în sânul ”familiei de schimb”, a completat bine o astfel de zi, ticsită cu amintiri.


Toată această experiență nu ar fi fost deplină, poate, fără amabilitatea și profesionalismul gazdelor binevoitoare, după cum ne relatează doamna profesor:

 


Colaborarea cu organizatorii este una foarte bună, sunt oameni foarte bine pregătiți, dornici să mulțumească și să ajute pe totți cei implicați. Personalul este flexibil și directorii devotați.


(Gazdele, n.a.) Sunt oameni deosebit de atenți cu musafirii lor. Familia gazdă la care stau este aproape perfectă, de aceea doresc să ne revedem în România.Experiența la familii este unică, recomand alegerea acestui tip de cazare prin care elevii pot trăi, vorbi și chiar… dormi englezește.

” – Elena Olga STROE, profesor de limba engleză la C.N. ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Brăila, și îndrumătorul grupului de la Ramsgate.


Participanții la această tabără și-au exprimat, deja, dorința pentru a participa și la anul. Voi ați alege o tabără de tip Homestay?

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.