Știi care este diferența dintre o tabără internațională de grup și o tabără internațională individuală?

Știi care este diferența dintre o tabără internațională de grup și o tabără internațională individuală?

#CURAJUL
Curajul părinților de a-l lăsa pe copil să fie independent, să se "rupă" mental de temeri și preconizări de situații care s-ar putea întâmpla.
O experiență internațională are un impact foarte puternic în viața unui copil, începând de la o vârstă fragedă, până la adolescență și maturitate. Un impact care crează cea mai bună formă de educație: călătoria, studiul și distracția.
 

De ce să alegi o tabără de grup?

 • Profesor îndrumător din România - indiferent din ce colț al țării ești, sau poate chiar din Republica Moldova, te poți alătura unui grup de elevi care automat va fi sub îndrumarea unui profesor care va avea grijă de elevi atât în timpul călătoriei, cât și în timpul desfășurării taberei.
 • Elevi din România - pentru formarea unui grup, se pot înscrie atât elevi din aceeași școală/clasă, cât și elevi din orice alte localități din țară.Grupul este format din aproximativ 10 - 15 elevi.
 • Siguranță morală pentru părinți - călătorind cu mai mulți elevi și fiind sub îndrumarea unui profesor îndrumător, oferă o siguranță psihică părinților, un confort.Temerile sunt diminuate mai ales în cazul elevilor cu vârstă mică.
 • Confort psihologic pentru elevi - în taberele internaționale sunt prezenți elevi din multe colțuri ale lumii și elevii sunt încurajați să se intercaleze atât la cazare, cât și la activități și cursuri, încât experiența să își facă efectul asupra fiecărui participant. Dar cu siguranță pentru mulți dintre elevi este mai confortabil și mai relaxant să știe că are alături prieteni sau colegi de naționalitatea ta.

De ce să alegi o tabără individuală?

 • Copilul devine mai responsabil - elevul va călători singur spre o destinație internațională aleasă, adică fără un profesor din România, ci sub supravegherea unui desemnat al companiei aeriene.La aterizarea în aeroportul internațional, elevul este așteptat de partenerul nostru, o persoană desemnată cu nume și prenume care va prelua participantul și îl va transporta în campusul taberei.Siguranța este de 100% datorită supravegherii continue de către un adult, iar elevul va trăi cu impresia că s-a descurcat singur, lucru care dezvoltă încredere în sine și responsabilitate.
 • Copilul este integrat în cadrul unui grup internațional - pentru ca tabăra să își îndeplinească scopul, ideal este ca participantul să interacționeze și să socializeze cu elevi multinaționali atât la cursuri, cât și la cazare, activități, masă și excursii. Acest ideal se întâmplă în cazul taberelor individuale.Elevul nu are ocazia să discute în limba română, ocazie potrivită să își exerseze limba străină zilnic.
 • Cunoașterea unei noi culturi și prieteni internaționali - fiecare tabără internațională oferă cursuri practice în care participantul va face echipă cu elevi străini, activități de grup care intercalează elevi multinaționali, excursii și descoperiri pe care le va împărtăși cu participanți internaționali. Toate acestea construiesc prietenii, amintiri și încredere în sine.

Procedura alegerii unei experiențe internaționale:

 • În cazul participanților minori, conform legislației din România, este obligatoriu ca părinții împreună cu agenția să opteze pentru serviciul de minor neînsoțit în momentul achiziționării biletului de avion.
 • Serviciul de minor neînsoțit are un tarif diferit, în funcție de compania aeriană. Încă de la check-in și până la destinație, elevul este supravegheat de un desemnat al companiei aeriene și ajutat cu toate formalitățile.
 • La destinației, elevul este preluat prin semnătură de către un supraveghetor din tabără, ulterior se realizează transferul în campus.
 • Elevul este integrat în grupul internațional și este supravegheat pe tot parcurul taberei.
 • Elevul va primi încă de la sosire un ecuson pe care va fi notat numărul de telefon de urgență al campusului.

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.