Toamna ne acoperim nostalgia cu plănuirea următoarei experiențe educaționale

Toamna ne acoperim nostalgia cu plănuirea următoarei experiențe educaționale



Vara aceasta, curajul 
și curiozitatea au fost aspectele care au definit plecările în taberele educaționale internaționale. Fără să putem evita limitele impuse din cauza pandemiei, ne-am adaptat din mers și am continuat să organizăm tabere internaționale în siguranță. Iar ceea ce a făcut ca ele să funcționeze au fost participanții lor și îndrăzneala cu care și-au dorit să trăiască o parte din vară! 

Ne-am bucurat, simultan cu cei mici, de patru țări și, totodată, de patru culturi europene extraordinare! Am descoperit și noi, de acasă, câte puțin, farmecul câtorva dintre ele, grație fotografiilor și impresiilor ulterioare ale copiilor sau ale părinților. Vara lui 2021 a purtat, așadar, la ISSEDU, amprenta Spaniei, a Franței, a Angliei și pe cea a Germaniei!

Taberele care s-au numărat în lunile de vară printre favoritele copiilor au fost: Barcelona, Spania, Antibes – Franța, Kloster Höchst Camp – Germania, St. Lawrence, Ramsgate, Anglia și Royal Holloway University  – Surrey, Anglia.

Fiecare tabără a propus un program de studii de limbi străine, predate de profesori nativi, într-un cadru informal, ținându-se seama de nivelul de limbă al copiilor și de familiarizarea lor cu noțiunile lexicale și gramaticale ale acelei limbi. Pentru ca cei mici să simtă realmente „gustul” și atmosfera dintr-o tabără internațională, cursurile au fost alternate cu momente recreative, constituite din călătorii de o zi ori de o jumătate de zi în locuri și orașe proxime, de jocuri și seri distractive petrecute în campusuri. În mijlocul unei culturi noi și a unui spațiu necunoscut, copiii au avut prilejul să-și consolideze cunoștințele de limbi străine discutând cu alți copii, cu profesori ori cu persoane întâlnite în excursii și să ia un prim contact cu mediul educațional dintr-un alt stat. 

Credem că, interesul unui copil pentru educație este stimulat, printre altele, și de modul în care îi sunt înfățișate și prezentate mediul, oportunitățile, efectele și stilul de viață desprinse din obișnuințele de studiu. Taberele educaționale internaționale au fost gândite cu scopul creării de experiențe inedite într-un spațiu multicultural și al prezentării diverselor posibilități educaționale pentru oamenii de mâine.

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.