Un cadou pentru totdeauna

Un cadou pentru totdeauna

Luna cadourilor este aici, însă nu și inspirația ta pentru cele mai speciale cadouri pentru copilul tău? S-ar putea să-ți fie de folos acest articol, căci îți propunem ideea noastră de cadou pentru totdeauna. Spre deosebire de obiectele care se pot deteriora sau pierde, cărțile și călătoriile încapsulează o valoare pe termen lung, dacă nu chiar pentru o viață. Cititul îmbogățește vocabularul, imaginația și cunoștințele generale, îmbunătățind în același timp gândirea analitică și capacitatea de concentrare. Călătoritul asigură experimentarea frumuseții naturii, diferitelor geografii, culturi, stiluri de viață și oameni, modelând valorile și principiile de viață ale călătorului. 

Educația, un cadou pentru totdeauna

Fie că este științifică sau de beletristică, un volum impresionant de artă sau o carte subțire de benzi desenate, paginile cărților vor constitui întotdeauna o formă excelentă de educație. Cu cât un tânăr citește mai mult, cu atât este mai expus cuvintelor și ideilor, devenind astfel o persoană mai articulată în discurs. Iar acest aspect este de mare ajutor în orice situație sau chiar profesie, pentru că cei mai informați într-o varietate de subiecte tind să primească promoții mai rapid și mai des decât cei cu vocabular sărac și lipsiți de conștientizarea descoperirilor științifice sau evenimentelor globale.

Fie că este vorba de o mică excursie în familie sau o tabără cu școala la Londra sau New York, călătoritul nu dă greș niciodată când vine vorba de educație. Deși, fie vorba între noi, călătoritul fără părinți și la distanțe mai mari de casă produce schimbări mai mari și mai de efect în structura adolescentului. O astfel de experiență îl va face să devină mai independent, mai responsabil, mai organizat și mai încrezător în forțele proprii. Distanța mare de casă, de părinți, de zona de confort și noutatea altui loc, cu alți oameni, altă cultură, altă limbă și alte obiceiuri se poate concretiza în cea mai puternică și pozitivă experiență din viața unui tânăr în dezvoltare.

Beneficiile unui astfel de cadou

·         Accelerează procesul de decizie asupra propriului viitor – Un tânăr care citește și călătorește mult va avea o perspectivă largă asupra lumii, va cunoaște lucruri și va experimenta situații care îi vor face mai facil răspunsul la întrebarea „Eu ce mă fac când voi mare?” Pentru că nimeni nu știe ce îi place cu adevărat până nu experimentează, călătoritul de la vârste fragede poate fi o modalitate excelentă pentru diversificarea experiențelor și descoperirea scopului în viață. Fiecare țară, fiecare oraș, fiecare colț de lume vizitat este o oportunitate de a experimenta ceva diferit. Cine nu-și dorește pentru copilul său să-și descopere potențialul cât mai devreme în viață?

·         Lipsa atașamentului de lucruri fizice echivalează cu mai multă libertate – Cărțile și călătoriile sunt o experiență, un întreg nou univers. Cu cât sunt mai timpuriu introduse în viața unui tânăr, cu atât acesta le va aprecia mai mult decât obiectele materiale, de cele mai multe ori inutile și nefolositoare.

·         Contribuie la îmbunătățirea culturii generale – Este întotdeauna bine ca școala să fie îmbinată cu viața. Călătoritul predă o varietate de lucruri care pot fi aplicate vieții de zi cu zi – de la cele mai banale la cele indispensabile. Călătoritul înseamnă expunerea la diferite culturi, care pot avea un impact direct asupra viziunii asupra lumii. De asemenea, prin călătorit se dobândește o înțelepciune unică, care este utilă pentru întreaga viață.

·         Buna gestionare a banilor încă de la începutul vieții – Dacă va trebui să călătorească pe cont propriu, călătoria servește ca o „lecție didactică” excelentă despre cum să-și gestioneze finanțele. Cum așa? Ei bine, dacă va cheltui nesăbuit, copilul tău va vedea efectul acțiunilor sale asupra părților ulterioare ale călătoriei. Dacă devine pasionat de lectură, va trebui să-și gestioneze banii astfel încât să-și poată cumpăra noi cărți.

În vreme ce cărțile sunt disponibile în orice librărie fizică sau website de profil, de călătoria transformatoare din viața copilului tău ne putem ocupa noi. Alege tabăra potrivită necesităților și preferințelor sale și bucură-te de cât de frumos crește sub ochii tăi. Mai multe detalii despre taberele educaționale internaționale sau garanția restituirii banilor în context pandemic găsești pe www.issedu.ro

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.