Viitorul este acum: tabără de limba engleză și excursii prin Realitatea Virtuală

Viitorul este acum: tabără de limba engleză și excursii prin Realitatea Virtuală


Suntem în secolul XXI și tehnologia a acaparat toate aspectele vieții. Cu ajutorul software-ului Siri poți seta alarme și remindere sau trimite mesaje fără a atinge ecranul telefonului. Cu ajutorul unui laptop poți lucra din orice colț al lumii, fie că este vorba de cafeneaua din apropierea casei sau o plajă din America de Sud. Folosită în avantajul nostru, tehnologia poate îmbunătăți calitatea vieții și permite accesul la educație oricând și oriunde. Atât răspunsul elevilor și studenților la metodele tradiționale de predare, cât și efectele pandemiei de coronavirus asupra domeniului educației ne-au determinat să identificăm o opțiune interactivă, atrăgătoare și sigură pentru aceștia. La International Summer Schools Education, considerăm că integrarea tehnologiei moderne în educație reprezintă o metodă creativă și inovatoare pentru a atrage atenția elevului și pentru a-i dezvolta abilitățile necesare unui trai bun. Tocmai de aceea, am considerat ca fiind cel mai apropiat de ceea ce noi facem, taberele educaționale în străinătate acest nou concept de cursuri de limba engleză, excursii și activități în realitatea virtuală, în premieră în România.

 

Prima tabără internațională de limba engleză prin Realitatea Virtuală din România

Cunoașterea limbii engleze înseamnă o mulțime de avantaje, de la creșterea capacității de memorare și mai buna funcționare a creierului la oportunități multiple în domenii diverse și posibilitatea de a interacționa la nivel global. Pentru că metodele tradiționale de învățare a limbii engleze nu funcționează pentru toți elevii, cursul de limba engleză de realitate virtuală poate fi o opțiune inedită. Mai mult decât atât, poate fi o experiență benefică și fertilă, care să deschidă apetitul pentru curiozitatea de a ști mai mult despre diferite locuri, culturi, tehnologie sau viață, în general. În cadrul cursului, participanții vor fi ghidați de profesori nativi din Marea Britanie, vor explora diferite locații și scenarii, vor interacționa cu elemente din lumea VR și vor colabora cu elevi și studenți din toate colțurile lumii în identificarea celor mai potrivite soluții la provocările propuse.

 

De ce experiența VR?

Realitatea virtuală nu reprezintă doar un mediu magnetizant și imersiv pentru elevi și studenți, ci are și o serie de beneficii în procesul de învățare. În cadrul cursului de limba engleză în VR, participantul se bucură de o experiență complexă și intensă, cu senzații, acțiune, interacțiune lingvistică. Cu ajutorul realității virtuale, participantul se poate transpune instant în realitatea sălii de curs și interacționa cu elevi sau studenți multinaționali. Să discuți în VR cu Li Feng despre globalizare pare mult mai atrăgător decât să te documentezi despre fenomen în camera ta, nu? Realitatea virtuală nu numai că elimină distracțiile din mediul extern și permite participantului să se concentreze exclusiv la lecții, ci oferă și o lecție în sine, oferindu-i acestuia o idee despre cât de mare și diversă poate fi lumea înconjurătoare. Utilizarea tehnologiei de ultimă generație în scop educativ stimulează și o serie de atitudini, practici și abilități precum creativitatea, gândirea critică, conștientizarea socială și emoțională, esențiale pentru o mai bună înțelegere a lumii, luarea unor decizii mai bune și găsirea de soluții mai eficace.

 

Cum se desfășoară tabăra?

Tabăra de limba engleză în realitatea virtuală (care este mai mult decât un curs, incluzând și diverse alte activități și excursii în VR) se desfășoară atât în perioadele de vacanță (cu program zilnic) cât și în timpul anului școlar (având program o dată pe săptămână timp de 10 săptămâni). Programul acoperă 3 lecții susținute de către un profesor nativ din Marea Britanie, dar și excursii VR și experiențe culturale și își propune să creeze experiențe care să angreneze elevi și studenți, să-i împuternicească și să le permită să își dezvolte cea mai bună versiune a lor, în care energia, vitalitatea și atitudinea de „orice este posibil” primează. Mai multe detalii despre cursul de limba engleză de realitate virtuală pot fi accesate pe www.issedu.ro. O demonstrație a desfășurării cursului poate fi vizualizată aici.

Totodată o întreagă discuție în cadrul unei emisiuni educaționale o puteți urmări aici.

Are you really living or just existing?

Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.