De ce să alegi o tabără educațională internațională?

De ce să alegi o tabără educațională internațională?

De ce să alegi o tabără educațională internațională? Suntem cu gândul la Sărbătorile de iarnă, de aceea nu trebuie să uităm și de cadourile prețioase pentru copii: taberele educaționale de vară.
Cu toții știm că vacanța mare este o perioadă valoroasă pentru copii, deoarece este momentul relaxării, departe de rutina școlii și ce moment poate fi mai prielnic pentru copilul tău decât acum, investind în timp de calitate petrecut într-o tabără educațională? 

În calitate de părinte, veți fi martor la reușita copilului dumneavoastră de a-și perfecționa mai multe abilități, printre care și cele sociale și lingvistice, în timp ce se va bucura de o mulțime de beneficii, prin participarea la o tabără de vară internațională, iar acestea îl vor însoți o viață întreagă și îl vor aduce mai aproape de reușitele personale, educaționale și nu numai. 

În primul rând, în taberele internaționale, copiii își fac prieteni din toată lumea: se distrează, socializează, fac schimb de idei și își îmbunătățesc nivelul de limbă Engleză/ Franceză/ Germană etc., deoarece participă la cursuri cu profesori nativi în unele dintre cele mai prestigioase campusuri din lume. Până și cei mai timizi sau introvertiți copii preferă joaca și distracția, iar taberele educaționale îi vor mai scoate din zona de confort și vor socializa, vor împărtăși experiențe, trăiri și emoții. “Am participat în calitate de Group Leader în două locații: Edinburgh si York. Ambele experiențe au fost extraordinare din toate punctele de vedere! Recomand participarea la aceste tabere internaționale pentru că ele îmbunătățesc abilitățile sociale, lingvistice și personale ale tuturor celor implicați: elevi, profesori și părinți!” (Anca L., tabere în York și Edinburg, Anglia)În al doilea rând, copilul va învăța să fie mai responsabil și va aduna cu siguranță o tolbă plină de amintiri de neuitat. Pentru a veni în sprijinul copiilor, în taberele internaționale sunt gândite activități care să-i pună în situația de a fi lideri și experimentează lucrul în echipă.

“Cele două săptămâni petrecute în Ramsgate au trecut ca două zile. Mi-am făcut o mulțime de prieteni noi și m-am simțit super! Ne vedem vara viitoare!” (Alexia P., tabără Ramsgate)

 


https://issedu.ro/marketing/US.png


Elevii care merg în tabere sunt implicați în toate activitățile acesteia, iau parte la atelierele de lucru, la focuri de tabără, expediții montane, vizite la muzee, distracții în parcuri de aventură și vor avea ocazia să cunoască noi sisteme de învățământ, ce ar putea fi pe placul lor. 

Pe viitor se poate naște dorința de a urma cursurile unei universități de prestigiu din străinătate. Copiii vor cunoaște noi culturi, vor socializa cu alți copii din toate colțurile lumii și este foarte posibil să se îndrăgostească de cultura din țara vizitată și de limba vorbită acolo.
 

“Taberele educaționale sunt locuri valoroase de învățare. În general, ele transformă experiențele elevilor în activități captivante și integrate, care conduc la creșterea lor emoțională și intelectuală. Vă mulțumim, ISS EDU, pentru că ne-ați oferit o experiență care merită trăită în tabăra de vară Royal Russell! Până la urmă, suntem suma experiențelor noastre.” (Mihaela M., tabără Royal Russell, Anglia)

https://issedu.ro/marketing/3.png


Nu în ultimul rând, taberele educaționale contribuie la îmbunătățirea culturii generale. Este întotdeauna bine ca școala să fie îmbinată cu educația despre viață. Călătoritul predă o varietate de lucruri care pot fi aplicate vieții de zi cu zi, de la cele mai banale la cele indispensabile. 

Mai mult, prin intermediul călătoriei, copilul este expus la diferite culturi, care pot avea un impact direct asupra viziunii despre lume a acestuia. Cu toții știm că prin călătorit se dobândește o înțelepciune unică, care este utilă pentru o viață întreagă.

 

“Oferiți copiilor experiențe unice și mai mult de atât, opțiuni în ceea ce pot face pe viitor. Mulțumim.” (Bianca A., tabără Oxford Brookes, Anglia)

Cine nu-și dorește pentru copilul său să-și descopere potențialul cât mai devreme în viață?

Una dintre taberele educaționale este organizată de instituția de prestigiu Royal Russell, fondată de Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a și se află într-o zonă mixtă din sudul Londrei, Croydon, unde spațiile verzi, pădurea și frumusețea naturală se îmbină de minune cu aglomerația urbană și toate avantajele oferite de o mare capitală de stat. 

Programul London Experience
propune elevilor participanți o incursiune în cultura locală și peisajul urban londonez prin nu mai puțin de 3 excursii săptămânale, îmbinate cu lecții tematice interactive în limba engleză (15/săptămână) și program zilnic de activități distractive. 

https://issedu.ro/marketing/4.png

În concluzie, taberele internaționale le oferă părinților un moment de respiro, dar mai mult decât atât, copiii vor asimila cunoștințe valoroase despre lume, despre culturi și tradiții internaționale și vor avea ocazia să se cunoască mai bine, să li se contureze personalitatea dezvoltată armonios și să adune amintiri de neuitat.

Este momentul să iei decizia cea mai bună pentru copilul tău, să îi deschizi o portiță spre taberele internaționale și să îl ajuți să crească din punct de vedere socio-emoțional și educativ!Autor

author image
Issedu

International Summer Schools Education - ISSEDU a fost fondată în anul 2011 în colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a școlilor de vară din Anglia, Churchill House. Misiunea noastră este să oferim tuturor participanților, la taberele de vară internationale, o experiență captivantă și de calitate superioară.